Monitor IPS LED Benq PD3200U

Monitor IPS LED Benq PD3200U, 32", UtraHD 4K, HDMI, Display Port, Negru

60
93%
Merita

Nota noastra

Pro Calitate video excelenta
Contra Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Video
  • Pret

Review Monitor IPS LED Benq PD3200U, 32″, UtraHD 4K, HDMI, Display Port, Negru.

Pe măsură ce plăcile grafice din PC-urile noastre devin din ce în ce mai puternice, un monitor de rezoluție de 4K (3840 × 2160 pixeli) este viabil din ce în ce mai mult pentru mulți oameni, iar BenQ PD3200U este un exemplu excelent de ecran UHD elegant și de dorit și plăcere.

La o rezoluție atât de mare, aveți într-adevăr nevoie de un ecran mare pentru a evita să aruncați o privire asupra textului minuscule și a icoanelor minuscule, iar cu o diagonală de diagonală de 32 inci, BenQ PD3200U oferă cu siguranță că evitând să fie obnoxios de mare – un monitor pentru birou, nu un televizor pentru camera ta de zi.
Design-ul modelului BenQ PD3200U arată simplu și elegant. Este clar că acesta este un monitor realizat din punct de vedere al muncii și productivității și nu există niciun fel de inflorire pe care o veți găsi pe unele display-uri de jocuri. BenQ o descrie ca fiind un “design simplu și funcțional pentru creșterea eficienței”, cu care suntem în general de acord.

Această declarație nu are hiperbolă pe care multe companii o folosesc pentru a descrie produsele lor high-end, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fiți încântați de BenQ PD3200U.

La 32 de inchi, acesta este un monitor de dimensiuni mari, dar datorită cadrelor subțiri care îl înconjoară, amprenta reală nu este atât de mare, încât nu are sens că ocupă un spațiu excesiv de pe birou. Stâlpul reglabil poate fi asamblat și atașat la ecran fără a fi nevoie de unelte, ceea ce face ca setarea să fie plăcută și ușoară, dar totuși se simte totuși solidă. Un mâner de transport în partea superioară a gâtului face ca BenQ PD3200U să fie ușor portabil (deși dimensiunea sa înseamnă că nu veți dori să o lugați pe distanțe lungi).

De asemenea, monitorul este dotat cu un comutator KVM (tastatură video mouse), care vă permite să conectați un al doilea calculator și să comutați între cele două, în timp ce utilizați un singur monitor, tastatură și mouse. Este un instrument de productivitate excelent și înseamnă că, dacă utilizați mai multe mașini, puteți să vă clarificați biroul folosind BenQ PD3200U și să scăpați de orice monitoare secundare, tastaturi sau șoareci.

În partea dreaptă a monitorului sunt două porturi HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, mini DisplayPort, slot pentru card SD, două porturi USB 3.0 și un port audio de 3.5 mm. Cu HDMI 2.0 puteți utiliza acum HDMI pentru a afișa 4K vizual la 60Hz, ceea ce înseamnă că puteți conecta, de asemenea, un PS4 Pro sau Xbox One X în monitor și îl puteți utiliza ca afișaj pentru aceștia.

Revenind la gât, este complet reglabil, permițându-vă să înclinați și să rotiți ecranul, precum și reglați înălțimea. Ecranul poate fi de asemenea rotit la 90 de grade în modul portret, ceea ce vă oferă din nou o mai mare flexibilitate.

Gâtul subțire este așezat destul de mult înapoi în bază, ceea ce înseamnă că ecranul însuși este de asemenea împins înapoi, oferindu-vă mai mult spațiu dacă aveți un birou înghesuit.

În ceea ce privește caracteristicile, punctul principal de vânzare al BenQ PD3200U este rezoluția 4K UHD (3840 x 2160), care oferă o calitate excelentă a imaginii. Când lucrați, aveți o cantitate mare de imobile desktop, ceea ce vă permite să aveți numeroase ferestre și programe deschise simultan.

Publicitate

Dimensiunea ecranului de 32 inchi (care se ridică la o suprafață de afișare de 708,4 mm x 398,5 mm) înseamnă că, în ciuda rezoluției mari, textul, pictogramele și alte elemente vizuale nu sunt prea mici, numărul PCI (pixeli per inch) venind la o confortabilă (dar încă minunată) 137.68.

Tipul de panou este IPS, cu un contrast nativ de 1000: 1. Acest lucru asigură că unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, ceea ce este esențial pentru un ecran de această dimensiune, ca atunci când stați în fața acestuia la birou, acesta într-adevăr ocupă aproape toată viziunea periferică.

Cu BenQ este un monitor pentru profesioniști, precizia culorii la orice unghi este importantă, iar gama de culori 100% sRGB respectă standardele din industrie. De asemenea, se mândrește cu Rec. 709, care este un standard pentru producția video.

BenQ PD3200U face parte din gama BenQ Designer Monitor, ceea ce înseamnă că a fost individual calibrat din fabrică înainte de a fi expediat. De asemenea, vine cu o gamă de moduri pentru profesioniști, cum ar fi modul CAD / CAM, care crește contrastul pentru linii și forme în ilustrațiile tehnice atunci când se utilizează programe CAD.

BenQ PD3200U include, de asemenea, tehnologia Low Light Blue și tehnologia fără pâlpâire, care face ca monitorul să se simtă mai confortabil pe timp de noapte.

Modul de animație îmbunătățește luminozitatea zonelor întunecate fără a supraexpune zonele luminoase ale unei imagini, în timp ce modul Darkroom, care vă permite să lucrați confortabil în medii întunecate. Un comutator rotund inclus se conectează la monitor și vă permite să comutați rapid între presetări și opțiuni și acest lucru poate fi ușor personalizat.

Atât designul simplu, cât și lățimea de caracteristici îl fac pe BenQ PD3200U un monitor excelent pentru productivitate, în timp ce o bună selecție de porturi îi permite să funcționeze și ca un ecran de divertisment excelent.

Performanţă
Publicitate

În uz, modelul BenQ PD3200U a fost foarte impresionant. Ferestrele Windows 10 scaldă minunat la 4K, și chiar la acea rezoluție înaltă, meniurile, textul și pictogramele sunt ușor de citit, în principal datorită dimensiunii mari a ecranului. Am descoperit că monitoarele de 4K cu dimensiuni ale ecranului sub 27 inci pot fi dificil de utilizat, cu excepția cazului în care faceți scalarea, ceea ce anulează unele dintre avantajele utilizării unui ecran de 4K.

Am fost capabili să lucrăm confortabil pe BenQ PD3200U cu un număr mare de programe și ferestre deschise, inclusiv browsere web (pline de tab-uri, în mod natural), care au putut afișa aproape întregi pagini web fără a fi nevoie de defilare, împreună cu un cuvânt procesor, editor de imagini și multe altele. Rezoluția UHD este echivalentă cu patru ecrane de 1080p și într-adevăr simți că aveți o mare cantitate de spațiu atunci când utilizați BenQ PD3200U – fără fuss și spațiul suplimentar pe care îl veți folosi dacă folosiți patru monitoare separate.

Imaginile și fișierele video au arătat excelent și pe BenQ PD3200U. Aici, calibrarea din fabrică intră într-adevăr pe cont propriu, pentru că de multe ori am avut monitoare pentru revizuire, pe care trebuie să ne ocupăm de câteva setări pentru a obține o calitate optimă a imaginii. Acest lucru nu a fost necesar cu BenQ PD3200U, deoarece arăta fantastic direct din cutie.

Publicitate

Diferitele moduri oferă unele îmbunătățiri, deși, cum ar fi modul CAD / CAM, vor fi de folos doar pentru o piață mică de profesioniști. Dacă cumpărați acest lucru ca monitor de afaceri pentru munca dvs., veți fi destul de impresionat de performanța sa, în special având în vedere prețul său.

Dar ce se întâmplă cu performanțele pentru aplicații neprofesionale? BenQ PD3200U suportă HDR, care împreună cu suportul HDMI 2.0 face ca acesta să fie un ecran viabil pentru consolele de jocuri 4K și UHD. De asemenea, am conectat-o ​​la o platformă de jocuri cu o placă grafică Nvidia GTX 1080 Ti, care face o treabă destul de decentă de a împinge jocuri la rezoluția de 4K și au arătat cu adevărat superbe.

Deși rata de reîmprospătare de 60 Hz nu va impresiona niciun jucător care utilizează rate de reîmprospătare mai mari și tehnologia G-Sync sau FreeSync, dacă jucați jocuri moderne la 4K, 60Hz este aproape tot ceea ce aveți nevoie. Cu toate acestea, timpul de răspuns de 4 ms va fi prea mult pentru persoanele care au nevoie de reflecții aproape instantanee în jocurile online; un monitor de jocuri cu un timp de răspuns de 1ms va fi necesar pentru acele situații.

Deci, dacă sunteți în căutarea unui monitor de înaltă rezoluție de înaltă rezoluție, cu o reproducere exactă a culorilor, care poate de asemenea să facă o treabă bună de afișare a filmelor și a jocurilor în perioadele de nefuncționare, BenQ PD3200U este o alegere excelentă.


PD3200U

Sumar
Data Review
Produs Analizat
Monitor IPS LED Benq PD3200U
Scorul Acordat
51star1star1star1star1star
93%
Merita

Nota noastra

Pro Calitate video excelenta
Contra Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Video
  • Pret

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More