Televizor Smart Android LED Sony BRAVIA, 163.9 cm, 65XF9005

Televizor Smart Android LED Sony BRAVIA, 163.9 cm, 65XF9005, 4K Ultra HD
98%
Merita

Nota noastra

Pro Calitate Video excelenta
Contra Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Video
  • Audio
  • Pret

Review Televizor Smart Android LED Sony BRAVIA, 163.9 cm, 65XF9005, 4K Ultra HD.

Modelul 65XF9005 este ceva de seamă estetic. Cadrul său de culoare gri închis, ușor texturat, este suficient de atractiv și construit robust. Dar este montat pe picioarele argintii alungite, care ies la un unghi ascutit, care aproape distrag atentia comic. Poziționarea acestor picioare înseamnă, de asemenea, că veți avea nevoie de o bucată de mobilier destul de lungă pentru a vă odihni televizorul. Doar dacă nu-ți închizi zidul, bineînțeles.

În timp ce picioarele lui Sony 65XF9005 ar putea părea stânjenitoare, aceștia au cel puțin un secret atent: au canale în care puteți să vă puneți cablul.

Însoțit de 65XF9005 este o telecomandă destul de neinspirantă. Este doar o afacere de obicei tipic, plină de buton, de genul pe care s-ar putea să-l aștepți să-l vezi cu un televizor buget mai degrabă decât un mijlocas. Modul în care cele mai importante butoane sunt grupate într-un cerc destul de aleator în jurul butonului selectare nu este utilă.

Sony KD-65XF9005 – Configurare
Sony 65XF9005 este remarcabil de ușor de construit pentru un televizor care ascunde toate cablajele. Fiecare picior se atașează de ecran cu câteva șuruburi și asta este.

Procesul inițial de instalare este puțin mai lung decât unele, cu mai mulți termeni și condiții de citit. Dar cred că sunteți ghidat prin totul destul de clar.

Setul a “atârnat” la etapa “verificare pentru actualizări”, deși mi-a cerut să revin și să încerc din nou. Acest tip de lucru este prea comun cu sistemul de operare Android TV de la inima lui 65XF9005.

Sony tinde să transporte televizoarele cu presetări mai utile decât majoritatea mărcilor TV. Prin urmare, nu este o mare surpriză pentru a găsi 65XF9005 care oferă imagini excelente chiar din cutie. Acestea fiind spuse, există câteva caracteristici de configurare care merită să aibă cel puțin o joacă. De exemplu, dacă vizionați conținut HDR care conține o mulțime de contrast extrem, încercați să transformați iluminarea Adaptive Backlight pe Medie, nu pe Ridicată. Acest lucru reduce marginal profunzimea nivelului negru, dar, de asemenea, reduce lumina de fundal “înflorit” în jurul obiecte luminoase.

De asemenea, este posibil să doriți să dezactivați caracteristica de mișcare a modului de filmare și să experimentați toate setările distinctive ale Motionflow ale Sony.

Personal am crezut că setarea implicită Standard Motionflow funcționează foarte bine. Dar dacă nu vă deranjează să pierdeți 100 de nituri de luminozitate, puteți obține, de asemenea, rezultate curate de reducere a vibrațiilor, prin alegerea setării Personalizate și setarea “Curățenie” la 1 și “Netezime” la 2.

Înscrieți-vă la newsletter
Obțineți știri, concursuri și oferte speciale direct în căsuța de e-mail

Your email address
Adresa ta de email:
Afișați mai multe
Singura setare Motionflow de evitat este Clear, deoarece acest lucru face ca imaginea să fie prea întunecată – cel puțin pentru a convinge HDR-ul.

Un alt punct de setare care trebuie luat în considerare este faptul că toate presetările de imagine, cu excepția celor True Cinema, utilizează conversia HDR automată în surse standard dinamice.

Sony KD-65XF9005 – Caracteristici
Modelul 65XF9005 folosește iluminare directă, unde LED-urile stau direct în spatele ecranului. Zonele separate ale acestor lămpi pot produce simultan diferite niveluri de lumină, pentru un contrast îmbunătățit. Acest lucru oferă imediat setului un avantaj semnificativ față de aproape toți rivalii de la mijlocul razei, care tind să utilizeze iluminarea cu LED-uri mai puțin precise.

Gama XE9005 a avut aceeași abordare directă cu iluminare, dar Sony susține că modelele XF9005 au mai multe zone de reglaj individual reglabile. Acest lucru ar trebui să ducă la o lumină de fundalizare redusă în jurul obiectelor strălucitoare.

Modelul 65XF9005 este de asemenea mai strălucitor decât predecesorul său din 2017. Am măsurat luminozitatea de vârf de la o fereastră HDR de 10% albă la aproximativ 1000 nits – cu 200 nits mai mult decât seria XE9005. Aceasta este o diferență suficient de mare pentru a transforma redarea HDR. Modelul 65XF9005 utilizează un procesor premium Sony X1 Extreme, mai degrabă decât sistemul standard X1 utilizat în gama XE9005. Chipul X1 Extreme este cu aproximativ 40% mai puternic decât cel vechi X1 și introduce patru îmbunătățiri cheie.

În primul rând, acceptă Dolby Vision HDR. Sau mai degrabă, va susține HDR când Sony va lansa în cele din urmă actualizarea firmware-ului necesar. Eliberarea în SUA a acestui firmware DV a provocat câteva probleme pe care Sony vrea să le emită înainte de a le elibera aici. Până la finalizarea procesului, redarea HDR a dispozitivului 65XF9005 acoperă formatele HLG compatibile HDR10 și HDL.

Procesorul X1 Extreme poartă, de asemenea, un sistem unic de baze de date cu două baze de date pentru îmbunătățirea procesării 4K a surselor non-4K. În plus, există un sistem Super Bit Mapping pentru abordarea problemei stripingului color care poate afecta multe televizoare HDR rivale.

În cele din urmă, procesorul X1 Extreme este responsabil pentru conversia impresionantă a SDR-HDR.

Sony a introdus o caracteristică complet nouă pentru seria XF9005: X-Motion Clarity. Acesta este conceput pentru a vă permite să utilizați tehnologia de inserare a cadrelor negre aclamată pentru a îmbunătăți reproducerea mișcării fără reducerea obișnuită a luminozității. Funcționează prin utilizarea iluminării directe a LED-urilor de la televizor și a comenzilor locale de lumină pentru a intensifica zonele luminoase ale imaginii, compensând luminozitatea pierdută prin inserarea cadrelor negre.

După cum am menționat mai înainte, Sony 65XF9005 depinde de sistemul Google Android pentru cele mai multe dintre funcțiile sale inteligente. Aceasta, pentru mine, nu este un lucru bun. Interfața Android este aglomerată și aproape imposibil de personalizat. Ea face puțin efort pentru a acorda prioritate conținutului pe care majoritatea oamenilor doresc cu adevărat să îl vizioneze la un televizor. Nu este la fel de sofisticat ca cele mai moderne sisteme inteligente de a face recomandări bazate pe obiceiurile dvs. de vizionare. Se rulează puțin lent pe 65XF9005, iar această lenevire se extinde la meniurile de configurare ale televizorului.

Folosind Android TV îți dau cel puțin suportul Chromecast încorporat, cred. De asemenea, Sony intenționează să actualizeze actualul sistem Android 7 pe Android 8, despre care se presupune că a fost mult îmbunătățit, atunci când este disponibil. Degetele încrucișate fac ca lucrurile să fie mai bune.

Conexiunile 65XF9005 sunt la fel cum te-ai aștepta pentru banii ei. Patru HDMI-uri și trei USB-uri conduc drumul, cu Bluetooth și Wi-Fi la îndemână pentru conectivitate în rețea. HDMI-urile sunt modele v2.0; probabil că nu vom vedea televizoare cu cea mai recentă specificație v2.1 până în 2019.

Sony KD-65XF9005 – Performanță
În majoritatea modurilor, modelul 65XF9005 oferă un pas semnificativ în ceea ce privește calitatea imaginii în fața predecesorului său deja puternic.

Pentru inceput, setul suplimentar de 200 nits de luminozitate ii ajuta sa livreze HDR cu mult mai mult dinamism si impact. Luminile luminoase ale imaginilor HDR – reflecții asupra metalului, lumina directă a soarelui, ochii strălucitori, farurile mașinilor și așa mai departe – au mult mai mult decât acel pumn de excepție pe care ne-am așteptat-o ​​din formatul HDR.

Luminozitatea extra nativă a lui 65XF9005 înseamnă că există și mai multe detalii în cele mai strălucite zone HDR. Pe măsură ce Peter ajunge într-un strălucitor luminos Neverland în Pan , de exemplu, puteți distinge în mod clar mingea strălucitoare a unui soare de lângă o insulă plutitoare, mai degrabă decât doar strălucirea generală spălată care arată televizoarele HDR mai puțin impresionante. Utilizarea chipset-ului X1 Extreme ar putea contribui și la reducerea tăierii detaliilor în zonele luminoase de vârf, oferind o îmbunătățire a tonării HDR (procesul de adaptare a imaginilor sursă stăpânite la un nivel mai ridicat de luminozitate decât un ecran poate reuși nativ la ceva ce poate arată în realitate).

Nu sunt doar vârfuri de strălucire care arată mai convingător pe modelul 65XF9005 decât pe modelele XE9005. Ecranul poate, de asemenea, să facă față mai bine nivelurilor de luminozitate HDR “de bază”, cum ar fi cele observate în timpul secvențelor de lumină pe planeta Bluetongue Planet Earth II 4K. Acest lucru face ca scene HDR luminoase, în special exteriorul, să arate mult mai natural și mai realiste. Exact cum ar trebui cu HDR.

Luminozitatea extra 65XF9005 și prelucrarea îmbunătățită îi transformă, de asemenea, performanțele de culoare. Culorile de la Blu-ray 4K arata mult mai vibrante, dar si mai bogate in subtilitatile tonale. Acest lucru ajută imaginile să arate mai mult tridimensionale, solide și autentice.

Cele mai strălucitoare și mai întunecate culori din imagine toate arată mai autentice și mai echilibrate decât cele pe seria XE9005. Acest lucru este din nou la o combinație a procesării video îmbunătățite X1 Extreme și a modului în care luminozitatea extra deblochează mai mult potențialul volumului de culori nativ al HDR. Sprijinirea performanței excelente a culorilor Sony 65XF9005 este o claritate cu adevărat remarcabilă de 4K. Ești conștient de diferența pe care toți pixelii o pot avea asupra clarității, detaliilor și profunzimii unei imagini. Mai ales că nu există nici un indiciu de zgomot sau sângerări de culoare pentru a reduce textura și claritatea remarcabile.

Steaua “4Kness” a imaginii este îmbunătățită și de manipularea superlativă a mișcării de mișcare a lui 65XF9005. Noul sistem X-Motion Clarity este o revelație, reducând vibrațiile și neclaritățile, fără a genera efecte secundare distorsionante sau lăsând imaginea să arate netedă netedă. Și da, în afară de setarea “Clear” Motionflow, beneficiile inserției cadrului negru sunt, într-adevăr, livrate fără a compromite puternic luminozitatea.

Sony 65XF9005 continuă să depășească competiția de la mijlocul gamei cu redarea conținutului non-4K, non-HDR. Motorul dual upscaling al bazei de date X1 Extreme adaugă milioane de pixeli surselor HD cu precizie și credibilitate aproape uluitoare. De asemenea, identifică și elimină zgomotul surselor, ca și cum ar fi fost la fel de ușor ca și cărbunele din nisip.

Poate chiar mai remarcabil este conversia procesorului X1 Extreme de la sursele SDR la HDR. Alte branduri TV oferă de asemenea conversie SDR-HDR, dar niciuna nu se potrivește culorilor autentice autentice și nivelurilor de lumină remarcabil de naturale pe care le oferă sistemul de conversie Sony.

Dacă preferați să vizionați imagini SDR în forma lor nativă, acest lucru este posibil prin presetarea True Cinema. Rezultatele încă arată foarte rafinate. Poate chiar mai bine atunci când vine vorba de uniformitatea luminii de fundal în scene întunecate. Totusi, in timp ce puristii pot sa nu fie de acord cu mine, cred ca HDR-ul de conversie este prea bun pentru a rezista. Aspectul final final al calității imaginii pentru acoperire este performanța contrastului 65XF9005. Acest element de calitate a imaginii cheie este de multe ori primul meu port de apel, dar l-am lăsat până la sfârșitul aici pentru că este un pic cam complicat.

Pentru majoritatea timpului de vizualizare, performanța contrastului 65XF9005 este remarcabilă. Iluminarea directă și diminuarea locală oferă o combinație extraordinară de HDR de la unele dintre cele mai adânci niveluri de negru pe care le-am văzut pe un televizor LCD și alb și culori strălucitoare.

Este o bucurie să experimentezi un contrast atât de extrem, fără a fi nevoie să vă îngrijorați de barele de distragere a poluării luminoase care rulează chiar în jos sau pe ecran în jurul obiectelor de tip stand-out pe care le obțineți cu televizoarele LCD de înaltă iluminare.

Sistemul de management al luminii de la Sony este suficient de bun pentru a vă asigura că și cele mai întunecate zone de imagine conțin în continuare detalii. Aproape niciodată nu arăta golit sau dezgustător de gri.

Cu toate acestea, “aproape niciodată” nu este același lucru cu “niciodată”. Chiar și modelul 65XF9005 cu iluminare directă nu este absolut imună la problemele de lumină de fundal.

Adesea, atunci când un obiect HDR foarte luminos apare pe un fundal foarte întunecat – mai ales dacă acel obiect strălucitor este destul de mic – se pot vedea vătămări nedorite ale luminii în jurul obiectului strălucitor, la fel de mult ca și câțiva centimetri. Acest lucru sugerează că, în timp ce modelul 65XF9005 poate avea mai multe zone de diminuare decât predecesorul său, nu sunt totuși multe dintre ele comparate cu cele mai bune televizoare de înaltă luminozitate directă. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că impactul înfloririi devine mult mai rău dacă trebuie să urmăriți televizorul dintr-un unghi mare. Fie vertical sau orizontal.

Înainte ca cineva să devină prea deflatat de oricare dintre acestea, merită însă să se reflecteze că un fel de conținut extrem de imagine care expune deficiențele de lumină de fundal ale dispozitivului 65XF9005 este destul de rar.

De asemenea, pentru marea majoritate a timpului, chiar și atunci când apare norul, este destul de subtil pentru a trece mai mult sau mai puțin neobservat. Mai ales dacă păstrezi puțină lumină în camera ta, decât să te uiți în întuneric complet.

Dacă vă gândiți că dispozitivul 65XF9005 ar putea fi un monitor minunat de jocuri, în majoritatea modurilor veți avea dreptate. Culoarea, contrastul și detaliile sale formidabile oferă o grafică spectaculoasă de joc. Singura problemă este că decalajul de intrare este puțin mai mare decât mi-ar plăcea, ajungând la aproximativ 38ms în medie când folosesc presetarea de joc.

În afară de A1 OLED-ul său , Sony nu și-a impresionat mult calitatea sunetului TV de târziu. Modelul 65XF9005 este un pas plăcut în direcția cea bună. Nu are bas suficient pentru a fi remarcabil, dar oferă o scenă largă, bine controlată și clară. Acest lucru este susținut de o gamă mijlocie neașteptată de puternică și expansivă, în care vocile sunt clare și convingătoare.

Există și o mulțime de detalii în amestec – și acest lucru pare foarte ocazional chiar și ușor dur


Sumar
Reviewer
Jimmy
Data Review
Produs Analizat
Televizor Smart Android LED Sony BRAVIA, 163.9 cm, 65XF9005
Scorul Acordat
5
98%
Merita

Nota noastra

Pro Calitate Video excelenta
Contra Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Video
  • Audio
  • Pret
sony