Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 312L

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 312L, 12000 BTU, Clasa A++, 6Th Sense, Filtru HD + Active Carbon, R32

0 193
100%
Merita

Nota noastra

Pro Aer eficient
Contra Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Marime
  • Pret

Review Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 312L, 12000 BTU, Clasa A++, 6Th Sense, Filtru HD + Active Carbon, R32.

Un aparat de aer condiţionat nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de telecomanda pentru a raci o camera supraîncălzită sau de a crea o atmosfera placuta in anotimpul rece. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp si in functie de nivelul de izolare al casei. Aparatul de aer conditionat Whirlpool SPIW 312L poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Aparatul iese in evidenta printr-un design-ul placut de culoare alb, cu un display LCD in partea centrala a aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare, dar si capacitatea sa de racire de 11601 BTU si de 13307 BTU la incalzire.

Whirlpool SPIW 312L Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A++, cu un consum nominal de 1190 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 1140 W/h la incalzire. Aparatul are un consum de sezon anual la modul de racire de 195 kWh/an iar la modul incalzire cu un consum de sezon anual de 980 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Aparatul este destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 25 – 45 mp. Acest lucru i se datoreaza si compresorului Whirlpool cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter presupune modificarea turației și capacității compresorului unui aparat de aer condiționat în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorul o turatie si capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea tempreraturii setate.

La capitolul eficienta energetica in functie de sezon acest model are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Whirlpool, cu emisii de CO2 mai scăzute.

Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4 kW.
Acest model sta bine si la capitolul sistemul de filtrare al aerului aparatul are in dotare un pre-filtrul HEPA lavabil ce este capabil de a eliminarea din aer particulelor pana la 0,3 microni. Acest filtru HD – retine pana la 90% din particulele de praf. Suprafata filtrului este tratata cu Ioni de argint ce inhiba dezvoltarea microorganismelor si bacteriilor pentru a purifica aerul din cameră. Filtrul se curata foarte usor prin spalare cu apa si detergent. Acest sistem de filtrare are si un filtru aditional compus dintr-un filtru activ din carbon ce retine mirosurile neplacute.

Acest model Whirlpool SPIW 312L iese in evidenta prin caracteristica unica ce se intalneste doar la dispozitivele marca Whirlpool respectiv “Al 6-lea simt”. Datorita acestei tehnologi, aparatul electrocasnic are posibilitatea de a adapta consumul de energie electrica in functie de evolutia temperaturii din incapere. Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima. Fluxul de aer este imbunatatit cu o directionare la modul racire in sus si la modul incalzire in jos, cu o lungime maxima a fluxului de aer de 10 metri, pentru a ajunge si in cele mai indepartate colturi ale incaperi. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot Ultra Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential, pentru a nu deranja pe perioada functionarii sale de (26, 33, 40) dB. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Aparatul ajusteaza automat temperatura setata pentru racire maxima pana la 15°C potrivita chiar si pentru camere cu servere unde temperatura este foarte importanta pentru a asigura un consum optim de energie si un mediu confortabile pentru utilizator. Aparatul de aer conditionat de la Whirlpool continua sa functioneze chiar si in cele mai dificile medii. Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat. In plus cu funcţia automat aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald.

Funcţia de ventilaţie Whirlpool SPIW 312L (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 569 mc/h fara sa-i modifice temperatura. Whirlpool vine cu cateva noutatii in domeniu: cu tehnologia 4D admisia aerului se face prin 4 zone (prin cele 2 zone laterale, prin fata si prin spate) aparatul asigura o racire rapida si un schimb de curenti de aer foarte rapid, fiind o premiera cu acest sistem inovativ. Aceasta tehnologie combinat si cu 6th Sense Air Flow aparatul selecteaza automat un mod adecvat de operare la modul (racire, ventilare, dezumidificare), in functie de conditiile climatice din interiorul camerei.4D Airflow Acest lucru imbunatateste eficienta aparatului. La modul de functionare pe racire jetul de aer rece va fi directionat spre tavan, pentru ca aerul rece care are o densitate mai mare se va imprastia in toata incaperea de sus in jos ca o ploaie racoritore. Iar la modul de functionare pe incalzire aparatul va directiona jetul de aer in jos pentru ca aerul care are o densitate mai mica va avea o traiectorie ascendenta de jos spre tavan.

Functia Jet Cool aparatul de aer conditionat Whirlpool ofera flux de aer rece cu lungimea maxima de 20 m si de maxim 10 m cu aer cald, optimizat de mare viteza, care poate raci/incalzi repede si uniform camera in toate directiile pana la +18°C la modul racire, insa va inregistra un consum suplimentar de energie. Dupa functia Jet Cool ce raceste/incalzeste aerul puternic urmeaza automat etapa Confort Cool ce mentine temperatura aerului dorit, obtinand si o importanta economie de energie.foto_11_bis

Arround U– senzorul de pe telecomanda transmite catre unitatea interna temperatura existenta in locul in care se afla telecomanda.

Functia de dezumidificare a Whirlpool SPIW 312L este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere, eliminand 1,2 l/h condens.

Functia de incalzire Whirlpool SPIW 312L se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. Acest model fiind dotat cu tehnologia Cold Draft, la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.


SPIW 312L

Sumar
Data Review
Produs Analizat
Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 312L
Scorul Acordat
51star1star1star1star1star
100%
Merita

Nota noastra

Pro Aer eficient
Contra Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Marime
  • Pret

Spune ce crezi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More