Sursa Seasonic Prime SSR-850GD

Sursa Seasonic Prime SSR-850GD Active PFC F3, 80 Plus Gold, 850W, Full Modulara, Premium Hybrid Fan Control
95%
Merita

Nota noastra

Pro:Putere de 850W
Contra: Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Putere de racire

Review Sursa Seasonic Prime SSR-850GD Active PFC F3, 80 Plus Gold, 850W, Full Modulara, Premium Hybrid Fan Control.

Seria Prime 850GD se deosebește fata de alte surse prin design-ul predominant tip fagure pe partea frontala, acesta este compus din doua segmente metalice. In cazul modelelor certificate 80PLUS Titanium, placa superioara este cromata pentru o mai buna reprezentare a certificării.
Sursa are dimensiunile: 150 mm (W) x 170 mm (L) x 86 mm (H), fiind astfel mai mare decat o sursa ATX normala.
Grila frontala ce acoperă ventilatorul de 135mm al 850GD este formata din doua placi metalice ce se suprapun, în mijloc este numele seriei Prime. De asemenea, partea frontala este perforata cu un design tip fagure.
In partea din spate sursa 850GD este perforata pentru un flux de aer mai bun. In partea dreapta sunt pozitionate atat butonul de pornire-oprire,slotul pentru cablul de alimentare cat si butonul pentru modul Hybrid.
Pe lateral sunt perforate fante ce mentin aspectul general al sursei si ofera un design diferit fata de modelele anterioare. In partea de sus gasim numele firmei producatoare iar in partea dreapta sunt pozitionate numele seriei Prime si certificarea sursei.
Partea frontala este ocupata de cei 12 conectori pentru cablurile modulare, acestia sunt etichetati si fiecare cablu este compatibil doar cu conectorul sau.
Pe partea superioara este aplicata eticheta cu specificatiile si certificarea sursei.
Cablurile sursei sunt complet negre si acoperite de sleeving pana aproape de conector. Cablurile secundare sunt plate tip panglica pentru a usura instalarea si organizarea acestora.
Ventilatorul folosit este produs de catre Hong Hua, model HA13525H12F-Z cu specificatiile: 12 V, 0.5 A, 2000 RPM max, 135 mm. De asemenea ventilatorul este conectat la sursa folosind un connector molex cu 2 pini.
Acest model 850GD este tip Fluid Dynamic Bearing, sistem ideal pentru silentiozitate si fiabilitate.
Seria Prime utilizeaza o platforma noua, proprietara Seasonic. Modul Hybrid permite sursei functionarea cu ventilatorul oprit pana la un prag de temperatura presetat.
Racirea active este realizata de catre ventilatorul Hong Hua de 135mm iar racirea pasiva a componentelor este asigurata de 4 radiatoare metalice.
In spatele slotului pentru alimentare sunt poziționați 2 condensatori Y și un capacitor X. De asemenea slotul AC este protejat de o carcasa metalica.
Pe PCB-ul principal filtrarea este continuata de catre patru capacitori Y, un capacitor X si doua bobinae de filtrare.
Slotul pentru alimentare este conectat la PCB-ul principal al sursei utilizand doi terminali montati pe sloturi.
In portiunea APFC sunt montati doi condensatori fabricati de Nippon Chemi-Con cu specificatiile: 330μF/400V, langa este amplasata convertorul APFC ce utilizeaza doi tranzistori tip FET model IPP50R140CP fabricate de Infineon si o dioda tip SCS110AG.
Langa cei doi condensatori, montat pe un PCB vertical este controller-ul PFC (Power Factor Correction/Controller) NPC1654 IC fabricat de catre ON Semiconductor.
Un PCB secundar este montat vertical in lateralul sursei, aici este amplasat cip-ul Weltrend WT7527V, responsabil cu protectiile sursei si un comparator tip Dual-Voltage model AS393.
Condensatorii utilizati in modelul PRIME 850 W Gold sunt fabricati de Nippon Chemi-Con.


Sumar
Reviewer
Jimmy
Data Review
Produs Analizat
Sursa Seasonic Prime SSR-850GD
Scorul Acordat
5
95%
Merita

Nota noastra

Pro:Putere de 850W
Contra: Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Putere de racire
Seasonic
Comentarii (0)
Adauga Comentarii