Espressor manual Philips Saeco Poemia HD8427/09

Espressor manual Philips Saeco Poemia HD8427/09, Dispozitiv spumare, 15 Bar, 1 l, Inox

0 243
90%
Merita

Nota noastra

Pro: O capacitate de 1,25l
Contra: Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Capacitate
  • Pret

Review Espressor manual Philips Saeco Poemia HD8427/09, Dispozitiv spumare, 15 Bar, 1 l, Inox.

Există multe modele în gama Saeco Poemia. Cele mai populare sunt HD8323 (sau Poemia Focus), HD8325 (sau Poemia Class), HD8327 (sau Poemia Top), HD8425 și HD8427. Cele două cifre după slash (de exemplu, Saeco HD8327 / 47 sau HD8423 / 19) indică de obicei numai culoarea caroseriei, materialele folosite și, în unele cazuri, țara în care acest model este vândut. Începând cu anul 2016, Saeco a făcut unele modificări la construirea rezervoarelor pentru unele modele (voi explica acest lucru în detaliu la finalul revizuirii mele), dar în afară de aceasta toate poemiile au aceleași funcții și aceeași tehnologie în interior.

Un design ideal pentru Espresso
Orice mașină de espresso Saeco Poemia are cele trei caracteristici principale necesare pentru un espresso bun.

1) Pompă de 15 bari. Saeco folosește pompe vibrante italiene fabricate de ULKA sau Defond Phoenix. Presiunea maximă de ieșire de 15 bari de către pompă este necesară pentru a crea o presiune ridicată de 7-10 bari (care este ideală pentru espresso) în interiorul portafiltrului, în care apa caldă trece prin cafeaua râșnită. Producătorii mai ieftini de cafea, unde presiunea este generată de abur, pot ajunge doar la 3-4 bar și nu ar trebui clasificați tehnic ca espresso).

2) Cazanul (nu un termobloc ca de exemplu Delonghi Dedica) ca element de încălzire oferă o temperatură mai stabilă în timpul preparării espresso-ului. Cu toate acestea, capacitatea cazanului este limitată.

Cu toate acestea, este posibil să faceți un fel de cafea Americano sau caffè crema pe Poemia prin adăugarea de apă fierbinte din bagheta de aburi la un espresso. Alternativ, utilizați așa-numita metodă scandinavă: umpleți paharul cu apă fierbinte și adăugați espresso pe partea de sus. Această metodă va menține crema (spumă de cafea) deasupra băuturii.

3) Filtru crema. Așa cum am verificat deja, crema este deosebit de bună pentru Poemia din cauza filtrului sub presiune. Această caracteristică garantează nu numai o spumă cremoasă și densă pe partea superioară a filmului espresso, ci și un gust și o aromă plină de gust.

Dimensiunea băuturii perfecte pentru Poemia este de 30-60 ml (~ 1-2 fl oz). După 80 ml temperatura scade. Acesta este motivul pentru care Poemia este perfectă pentru un ristretto, espresso, espresso dublu sau un lungi italian clasic (60-70 ml maximum), dar nu pentru porțiuni mai mari.


HD8427/09

Sumar
Data Review
Produs Analizat
Espressor manual Philips Saeco Poemia HD8427/09
Scorul Acordat
51star1star1star1star1star
90%
Merita

Nota noastra

Pro: O capacitate de 1,25l
Contra: Nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Capacitate
  • Pret

Spune ce crezi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More