Placa video Sapphire Radeon RX 560 PULSE

Placa video Sapphire Radeon RX 560 PULSE, 2GB DDR5, 128-bit

0 136
97%
Merita

Nota noastra

Pro: 128-bit
Contra: nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Capacitate
  • Pret

Review Placa video Sapphire Radeon RX 560 PULSE, 2GB DDR5, 128-bit.

Ambalaj și accesorii

Acesta a rămas în continuare o cutie de carton subțire (cel exterior), de culoare neagra, care pe alocuri are și ceva rosu. Pe partea din fata avem o linie a pulsului, reprezentând mai bine, numele produsului. In dreapta sus, avem numele produsului, iar în partea de jos, dar tot pe dreapta, găsim familia din care face parte produsul nostru.

Partea din spate a Radeon RX 560 conține foarte mult text. In partea stanga sus, avem familia din care face parte, si urmeaza o lista cu specificatiile tehnice, specificatiile de top si cateva cuvinte despre producator. Mai in dreapta avem o alta coloana cu text, de aceasta data incepe cu numele produsului, o descriere a acestuia si alte specificatii de top ale producatorului. In partea dreapta avem o imagine micuta a produsului si logo-ul producatorului.

Pe una din laturile lungi gasim numele produsului si numele familiei din care face parte. In timp ce pe partea opusa avem numai numele produsului.

Pe laturile inguste ale Radeon RX 560 avem de sus in jos, numele produsului, un abtipild cu coduri de bare, familia din care face parte si numele producatorului in partea de jos.

Latura opusa contine numele produsului, cerintele minime necesare pentru a folosi aceasta placa, si continuam cu aceleasi detalii ca pe partea anterioara, adica familia si numele producatorului.

In interior, o sa gasim o alta cutie de culoare maro, de aceasta data, care in interior contine produsul nostru, iar sub acesta avem accesoriile.

Accesoriile lui Radeon RX 560 sunt de fapt o brosura cu inregistrarea produsului, una cu instructiuni de instalare si un CD cu drivere.
Inspectia vizuala

Ca orice placa video, mai intai trebuie sa o scoatem din punga de plastic ce o protejeaza de descarcarile electrostatice.

Placa aceasta are in linii mari, aceeasi constructie aparenta, ca toate celelalte, adica o parte de plastic de culoare neagra, unde este montat ventilatorul de racire, PCB-ul si partea exterioara cu conectori.

Tineti cont ca am zis ventilatorul, adica unul singur, nu doua cum am intalnit la majoritatea produselor de pana acum. Acesta are 9 pale de culoare neagra, iar jumatate din ele sunt dintr-un material plastic mat, si jumatate sunt din material plastic lucios. Probabil pentru a permite crearea unui flux mai mare de aer. Conform informatiilor de pe site-ul producatorului, acest ventilator, functioneaza dupa un nou algoritm, mult mai complex decat inainte, care tine cont de foarte multi parametri, inclusiv temperatura ambientala.

Ca dimensiune, nu este foarte lunga, nu depaseste 21 de centimetri, deci o sa intre in foarte multe carcase.

Partea opusa, nu este protejata de nici un backplate, deci avem acces direct la PCB-ul placii. Pe mijloc o sa gasim cele 4 surubele care sustin GPU-ul de pe partea opusa, si tot pe aici o sa gasim niste abtipilde cu coduri de bare si seriale.

Privind din lateral, mai exact din partea stanga, partea de plastic, ne permite un acces vizual in interior, destul de bun. Putem vedea radiatorul, care pare sa fie rotund, ce este pozitionat pe GPU. Pe partea de plastic, gasim numele producatorului si cam atat. In partea din spate mai avem si conectorul de alimentare, care din fericire este doar cu 6 pini.

Partea din spate nu prezinta prea multe chestii de interes. Avem doar un spatiu destul de mare si gol, dupa cum pare.

Partea dreapta, cea care este indreptata spre placa de baza atunci cand produsul este montat, prezinta acelasi tip de decupaj in partea de plastic, deci vedem iar, radiatorul.

Daca tot am ajuns in aceasta zona, va spun ca partea de conectare, acel PCI-Express, nu este protejat cu nici un dop, contactele sunt aurite ca la toate placile, deci nu este nimic iesit din comun.

Partea exterioara a placii, pare sa fie aiba conectorii protejati cu dopuri, sau macar o parte din ei. Aici o sa gasim 3 conectori, un DVI, un HDMI si un DisplayPort, sub toate acestea avand mai multe fante de aerisire.
Software

Aici avem acelasi soft care l-am mai discutat si poarta numele de Trixx. Interfata are doua indicatoare mari, rotunde care ies in evidenta usor. In cazul nostru, cel din stanga, indicand GPU Clock si temperatura, iar cel din dreapta Memory Clock iar VRM Temperature, este dezactivat.

Sub fiecare din aceste indicatoare, exista cate un slide ce permite modificarea parametrilor respectivi.

Putin mai jos, in stanga avem 3 optiuni ce permit controlul ventilatorului. In mod normal, acesta este pe automat, dar il putem pune la o viteza fixa (si ne apare o fereastra noua ce permite acest reglaj), dar ii putem face si un grafic, viteza in functie de temperatura, acestea fiind intr-o alta fereastra.

In partea dreapta avem o alta lista cu 4 butoane, primul este pentru setari, al doilea ofera mai multe informatii despre placa video, al treilea ofera grafice despre parametrii placii iar ultimul buton permite salvarea unui log.

In partea dreapta jos, sub acea lista, o sa mai gasim 5 butoane micute, care sunt pentru profile. Aici putem salva diferite setari pe care le-ati facut pentru a optimiza placa video, in functie de aplicatiile/jocurile pe care le aveti.


Sapphire Radeon RX 560

Sumar
Data Review
Produs Analizat
Placa video Sapphire Radeon RX 560 PULSE
Scorul Acordat
51star1star1star1star1star
97%
Merita

Nota noastra

Pro: 128-bit
Contra: nu am nimic de reprosat

  • Design
  • Capacitate
  • Pret

Spune ce crezi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More