Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 4X

Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 4X, Deca-core, Dual Sim, 64GB, 4GB, 4G, Auriu

0 150
80%
Merita

Nota noastra

Pro: Memorie 64gb

  • Marime
  • Baterie
  • Capacitate
  • Camera
  • Display

Review Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 4X, Deca-core, Dual Sim, 64GB, 4GB, 4G, Auriu.

Design

Xiaomi ne-a obișnuit cu un pachet de retail simplu format doar din telefon, agrafă, cablul USB 2.0 – microUSB şi încărcătorul ce are nevoie de un adaptor pentru prizele din România. Prin acest pachet limitat la maxim producătorul chinez reușește să mai scadă o parte din costuri și să ofere un preț mult mai competitiv.

După cum spuneam şi mai devreme, Xiaomi Redmi Note 4X este similar din punct de vedere estetic cu mai multe versiuni Xiaomi Redmi şi Redmi Note, astfel că nu aş putea să vă povestesc lucruri impresionante. Avem un design comun, destul de banal, plictisitor pe alocuri, însă Xiaomi îşi respectă statutul de brand chinezesc serios şi oferă o finisare la înalte standarde de calitate. Smartphone-ul are un corp metalic tip unibody devenit deja clasic, construcţie ireproşabilă şi chiar dacă există două mici porţiuni din plastic pentru antenele de comunicaţie wireless, acestea sunt integrate excelent în restul corpului.

Nu este cel mai compact şi nici cel mai uşor telefon, de aceea utilizarea cu o singură mână poate fi puţin cam dificilă. Chiar dacă oferă senzaţia de soliditate, personal sunt adeptul utilizării unui pachet de protecţie format din folie şi husă pentru un plus de siguranţă.

Xiaomi Redmi Note 4X este genul de device căruia nu prea ai ce să îi reproşezi la capitolul construcţie, dar care nu iese din tiparele obişnuitului pe partea estetică.

Ecran și sunet

Xiaomi Redmi Note 4X aduce un display standard IPS de 5.5 inch cu rezoluție FullHD (1920×1080 pixeli), ce oferă un raport corp-display de 72.3% şi protecţie cu sticlă curbată 2.5D. Este un ecran corect raportat la costul de achiziţie al smartphone-ului, are unghiuri de vizualizare foarte largi, contraste echilibrate, culorii puternice şi o luminozitate medie (nu impresionează din acest punct de vedere).

Display-ul poate fi utilizat în culori calde, standard şi reci, iar din punct de vedere al contrastului se pot alege contrastul automat (telefonul îl optimizează în funcţie de lumina ambientală), contrastul crescut (mai puternic) şi contrastul standard (rămâne constant). Există funcţia double tap pentru deschidere, dar şi un mod de citire care reduce reflexia fundalului.

Difuzorul amplasat undeva lateral dreapta în zona inferioară a telefonului (în spatele unei grile de protecţie) se descurcă neaşteptat de bine aducând un sunet clar, puternic şi bine optimizat astfel încât să nu existe foarte multe distorsiuni la volum maxim. Jack-ul audio de 3.5 mm împreună cu căştile Xiaomi Capsule oferă o audiţie excelentă, însă sunt sigur că şi alte căşti bune pot obţine aceleaşi rezultate, mai ales că Xiaomi oferă suficiente reglaje audio.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Din punct de vedere hardware este identic cu Xiaomi Redmi 4 Prime: procesor Qualcomm Snapdragon 625 de tip octa-core pe Cortex-A53 la 2.0 GHz, Adreno 506 GPU, 3 GB RAM şi 32 GB spațiu de stocare (reali 25.23 GB) + suport pentru card microSD de până la 256 GB (pe slotul SIM 2).

Avem în faţă un hardware destul de capabil, prezent chiar şi pe device-uri mai premium precum ASUS Zenfone 3, iar prin prisma unei bune optimizări software aş putea spune că se pot obţine performanţe remarcabile în task-urile zilnice.


Note 4X

Sumar
Data Review
Produs Analizat
Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 4X, Deca-core, Dual Sim, 64GB, 4GB, 4G, Auriu
Scorul Acordat
51star1star1star1star1star
80%
Merita

Nota noastra

Pro: Memorie 64gb

  • Marime
  • Baterie
  • Capacitate
  • Camera
  • Display

Spune ce crezi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More